Oyuncu, Red Dead Redemption 2'nin Kanserle Mücadele Etmesine ve Güçlü Kalmasına Nasıl Yardımcı Olduğunu Paylaşıyor
27 Ekim 2025
leGO_kh
Derin bir kalpten hikaye, Reddit'te ortaya çıktı ve herkese video oyunlarının sadece eğlenceden çok daha fazlası olabileceğini hatırlattı. İtalya'dan 35 yaşındaki Original_Tower_5654 takma adlı bir adam, Red Dead Redemption 2'nin hayatının en zor mücadelelerinden biri olan kanserle savaşında ona nasıl yardımcı olduğunu paylaştı.
“Bu oyunu ilk oynadığım günden beri seviyorum. Gerçek duygular hissettirebilme kapasitesine sahip olmasından ne kadar etkilendiğimi hâlâ hatırlıyorum. Sonra, Arthur Morgan'a ne olduğunu düşündüğümde, hayat da beni aniden vurdu — birden evre 3 kanser teşhisi konuldu,” diye yazdı.
Teşhisinin ardından geçen ilk günler en zor olanlarıydı. Gelecek korkusu, acı ve sevdiklerini nasıl etkileyeceği konusundaki kaygılar zihnini dolduruyordu. Biraz huzur bulabileceği tek yol, en sevdiği Rockstar oyunuydu.
“Gerçekten kaçıp huzur bulabildiğim tek zaman, oyunu açtığım zamandı. O zaman gerçek bir terapi gibi hissetmeye başladı.”
En büyük zorluğu daha sonra geldi — bir kemik iliği nakli ve ardından steril bir hastane odasında iki ay izolasyon. Ama işte orada Red Dead Redemption 2, onun gerçek terapi biçimi haline geldi.
“Vücudum o küçük odada hapsolmuşken, zihnim RDR'nin sonsuz manzaralarında özgürce dolaşıyordu. Bu çok gerçeküstüydü. Bazen hiçbir sebep olmadan saatlerce dolaşır, manzaraların tadını çıkarır, nadir hayvanları avlar veya manzaraların fotoğraflarını çekerken geçiyordu.”
Bir anı bile hatırlıyor; ağrı için morfin aldıktan sonra “A Quiet Time” görevini başlattı — “biraz daha derin bir deneyim için.”
Uzun bir tedavinin ardından, adam nihayet evine döndü ve hikayesini paylaştı, topluluğa ve hayatını kurtaran anonim kemik iliği bağışçısına teşekkür etti — ve bu şaheseri oynamaya devam etmesine izin verdi.
“Belki bağışçım da bir oyuncudur ve dünyanın bir yerinde bunu okuyorsunuz. Bu şaheseri oynamaya devam edebilmem sizin sayenizde.”
Gönderi, diğer oyunculardan büyük bir destek aldı ve yüzlerce yorum, minnet ve iyi dileklerle doluydu.