Söylenti: GTA 6'nın hikayesi ve yeni oyun mekanikleri hakkında bilgiler internette ortaya çıktı (spoilerler)
18 Ekim 2023
leGO_kh
Reddit kullanıcısı Snowk32 detaylı bilgi paylaştı GTA 6 hakkında, bu bilgiyi oyunun geliştiricilerinden birinden aldığını iddia ediyor. Söylediklerine dair hiçbir kanıt sunmadığı için, bunların hepsi başka bir söylenti olarak alınmalıdır.
«Bu bilginin kaynağını veremem, şüpheci olan herkesi tamamen anlıyorum ve ben de "bir arkadaşın arkadaşından" duyduğum biri değilim, bana inan ya da inanma, oyunda çalışan güvenilir bir kaynağım var. Size söylediklerime körü körüne inanmanızı istemiyorum, tek istediğim lütfen biraz sabırlı olmanız ve teaser fragmanı yayınlanana kadar beklemeniz, çünkü bu muhtemelen bu başlıkta vereceğim bilgileri doğrulayacaktır», — Snowk32.
Yazarın iddia ettiğine göre (dikkat, spoiler):
Oyun içinde, Red Dead Redemption 2'den ilham alınarak, tehditleri ve değerli eşyaları tespit etmek için özel bir mekanik ortaya çıkmıştır;
Rockstar Games, harita üzerindeki belirli yerleri arama mekaniklerine ciddi bir dikkat göstermiştir;
İlk görevde, oyuncu Jason'ı (ilk oyun karakteri) kontrol eder. Ana görev, inmek üzere olan bir uçağı takip etmektir. Uçakta bir Rus uyuşturucu satıcısı bulunmaktadır. Bu görev sırasında, kahramanlar polis tarafından takip edilmektedir ve uyuşturucular sonunda okyanusa düşmektedir;
Karakterlerin su altında kaybolan uyuşturucuları geri almak zorunda olduğu başka bir görev daha vardır;
Görev planlamasının çoğu «Vault» adında bir gece kulübünde geçmektedir;
Lucia (ikinci oyun karakteri) bir çocuğa sahiptir ve hikayeye göre, çocuğunu bir dükkanda bırakıp bir bankayı soymaya gider. Sonrasında polis tarafından tutuklanır. Oyunda muhtemelen çocuk olmayacak ve gösterilen sahne bir geri dönüş olacaktır;
Birkaç yıl sonra, Lucia hapisten çıkar. Onu Jason alır ve soygun planını onunla paylaşır. Bir süre sonra birbirlerine aşık olurlar.