Eski-GTA 3 Geliştiricisi, Oyun için Çöpün Nasıl Oluşturulduğunu Açıkladı
15 Ağustos 2024
NDRoyal
Obbe Vermeij, eski Rockstar Games teknik direktörü, sık sık eski Grand Theft Auto oyunları hakkında pek bilinmeyen detayları paylaşıyor. Dün, geliştirici X (Twitter)'da üçüncü oyundaki çöpler hakkında konuştuğu yeni bir güncelleme paylaştı.
Geliştirme sırasında, Liberty City çok temiz bir şehirdi, ancak Vermeij onu biraz daha kirli hale getirmek istedi. Bunu başarmak için stüdyo birkaç farklı doku oluşturdu ve bunları şehirde uçurmayı sağladı. Bu teknoloji, GTA Vice City ve Manhunt'ta da kullanıldı.
"gta3'ün sokakları çok temiz görünüyordu, bu yüzden çöp ekledim. Bu, ara sıra rüzgarla hareket eden tek bir dikdörtgendir. Ayrıca geçen arabalar tarafından sürüklenebilir. Sanatçılar bunun için 4 doku oluşturdu. 2 gazete ve 2 yaprak.
Vice City'de, oyuncunun Candy Suxx'ın gösterisi için broşürler bıraktığı bir görev (Dildo Dodo) var. O noktadan itibaren, 4 çöp dokusundan 1'i broşürle değiştirilir.
Her 'zıplama' için animasyon şunlardan oluşur:
Yerin üzerinde hareket. Ayrıca rüzgarlıysa.
Bir sinüs fonksiyonu boyunca yukarı ve aşağı hareket.
Dikdörtgenin döndürülmesi.
Rüzgarlı olduğunda daha fazla zıplama gerçekleşir.
Çizgi taramaları yavaş olduğu için, yalnızca iniş yerindeki yerin yüksekliğini algılar. (arasında değil) Bu nedenle bazı durumlarda haritanın içinden geçebilir.
Ekipteki herkes çöpü sevmedi. San Andreas için bunu kaldırdım çünkü sonunda tartışmayı kaybettim.
Manhunt geliştirmesinin son aylarında, bazı gta oyuncuları yardım etti. Aynı çöp kodunu Manhunt'a ekledim."